Brugervenlig filosofi

Filosofi er lærerigt og sjovt. Filosofi er ikke bare abstrakte og højtflyvende tanker. Filosofi og det filosofiske liv kan bruges i praksis. De gamle græske filosoffer, de sad ikke bare og tænkte, men de udlevede deres filosofi. “Rigtig” Filosofi er en levemåde og levestil.

Filosofi betyder “kærlighed til viden” og Aristoteles mente, at viden kan deles op i henholdsvis en praktisk del, og i en teoretisk del. Filosofi skal ikke kun forblive ved tankerne.

Man bliver nød til at bruge filosofien i praksis, for ellers svarer det til, at man bager en kage efter alle de rigtige opskrifter – og kagen ser rigtig ud, men du ved faktisk ikke hvordan den smager – før du har smagt den.

Mange filosoffer smager ikke kagen, men bager den bare efter ” en opskrift”.

Kagen skal smages, før end du finder ud af, om du har bagt den ordentligt. Filosofien skal leves i praksis for at finde ud af om den virker.

Filosofi er en processuel virksomhed. Filosofi udvikles processuelt gennem en erkendelsesproces, samt en læringsproces. Filosofi har ændret sig gennem filosofihistorien og vil stadig ændre sig. Filosofi er i en proces og processen fortsætter.

Jeg har udviklet en praktisk orienteret filosofi på baggrund af filosofihistoriens store filosoffer, blandet med Whiteheads abstrakte metafysik (hans procesfilosofi). Der er i denne procesfilosofi – en overenstemmelse mellem det metafysiske og den praktiske anvendelighed.

Procesfilosofien åbnede på en processuel måde mine øjne.

Velkommen til procesfilosofiens verden.

Se meget mere på: procesfilosofi.dk

2 thoughts on “Brugervenlig filosofi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s