Om protreptik og filosofiske samtaler

Den største opdagelse er, at mennesker kan ændre deres liv ved at ændre deres indstilling – Albert Schweizer (Filosof)

Måske har du også en fornemmelse af at nogle justeringer eller ændringer vil kunne berige dit liv. Det er muligt, men det forudsætter at du kender dig selv godt og hvilke værdier du lægger vægt på i dit liv. Her er protreptik det helt perfekte værktøj som jeg kan tilbyde dig.

Protreptik er mere end bare coaching – og det har eksisteret siden det ældgamle Grækenland og blev praktiseret af berømte filosoffer som bl.a. Aristoteles. Det er en filosofisk dialog praksis, der på en særlig måde åbner for en dybere indsigt og refleksion både hos den der bliver protrepteret og den der protrepterer.

Den protreptiske filosof er en slags guide gennem en fornyet selvrefleksion og selvindsigt som fokuspersonen opnår gennem protreptik.

Protreptik er en venden mod sig selv. At få et spejl op foran sig. Formålet er at forhøje dialogniveauet og gøre dialogen dybere og mere autentisk. Protreptik er en filosofisk selvindsigt bl.a. gennem det såkaldte translokutionaritets princip; at man først forstår det, når man hører sig selv sige det højt.

Den protreptiske samtale er for dig som gerne vil arbejde intenst med dig selv. Vi arbejder med dine grundværdier – de værdier du bevidst eller ubevidst lever dit liv efter. Den protreptiske samtale er også en begrebsafklaring hvor du bliver bevidst om betydningen af begreber og værdier som er vigtige for dig.

Du bliver kort sagt klogere på dig selv, dine og andres værdier, samt påbegynder en mere autentisk forståelse af dig selv og dine muligheder for udvikling.

Vi kan snakke om alt mellem himmel og jord. Det kan være konkrete problemstillinger som du tumler med og har brug for hjælp til at reflektere over: Hvordan får jeg en kæreste, skal jeg skilles? Arbejdsløshed, nyt job, rygestop osv.

Normal pris for 1½ times samtale: 850kr. Klippekort til 5 gange: 3000kr.

Via Skype: 500 kr. for 1 times samtale.

Særlig intro pris i hele januar og februar 2020: 450kr. for 1½ times samtale. 

Book og kontakt mig her