Filosofiske foredrag

Forestiller billedet en and eller en kanin?
Forestiller billedet en and eller en kanin?

Filosoffens rejse

Platons hulelignelse er beskrevet som en aktiv erkendelsesproces. Fangen i hulen, som af mange fortolkere menes at være Sokrates, gennemgår en erkendelsesproces i sin udviklingsrejse ud af hulen – for derved at se sandhedens lys i skikkelse af den rigtige sol.

Men hvad er det for en udviklingsrejse som filosoffen skal igennem for at få den sande indsigt ifølge Platon? Og hvordan kan vi ALLE opnå denne indsigt? Dette foredrag bevæger sig dybt ned i Platons filosofiske hule for at finde den rigtige vej ud igen. I hulen bliver du klogere på dig selv, livet og andre mennesker gennem Platons hulelignelse.

Foredraget vare ca. 1 ½ time.

Græske filosoffers vej til lykken og det gode liv

De græske tænkere søgte efter det, som de kaldte for ataraxia og eudaimonia = Lykken, det gode liv, og Sjælefreden (Ro i sindet). Det særlige ved den græske filosofi er dens mangeartede bud på, hvad det gode liv er? Og hvordan opnår man det gode? Kom og hør deres bud på lykken og vejen dertil?

Varighed ca. 2 timer.

Søren Kierkegaards forskellige personlighedstyper (Hvilken er type du?)

En anderledes, underholdende og tankevækkende gennemgang af den store danske filosof Søren Kierkegaards forskellige mennesketyper. Her gives et indblik denne mystiske tænkers filosofi samt anekdoter om hans liv på en sjov og anderledes måde.

Foredraget vare ca. 1 ½ time.

– Kontakt mig for at høre nærmere om priser på kasper@procesfilosofi.dk eller tlf:40506337 (Hvis arrangementet foregår på Fyn eller Jylland tillægges transportomkostninger).Billede3

One thought on “Filosofiske foredrag

Der er lukket for kommentarer.