Filosofiske og protreptiske samtaler/coaching

Den største opdagelse er, at mennesker kan ændre deres liv ved at ændre deres indstilling – Albert Schweizer (Filosof)

Måske har du også en fornemmelse af at nogle justeringer eller ændringer vil kunne berige dit liv. Det er muligt, men det forudsætter at du kender dig selv godt og hvilke værdier du lægger vægt på i dit liv. Her er protreptik det helt perfekte værktøj som jeg kan tilbyde dig.nyklippet

Protreptik er mere end bare coaching. Det har eksisteret siden det ældgamle Grækenland og blev praktiseret af berømte filosoffer som bl.a. Aristoteles. Det er en filosofisk dialog praksis, der på en særlig måde åbner for en dybere indsigt og refleksion både hos den der bliver protrepteret og den der protrepterer.

Den protreptiske filosof er en slags guide gennem en fornyet selvrefleksion og selvindsigt som fokuspersonen opnår gennem protreptik.

Protreptik er en venden mod sig selv. At få et spejl op foran sig. Formålet er at forhøje dialogniveauet og gøre dialogen dybere og mere autentisk. Protreptik er en filosofisk selvindsigt bl.a. gennem det såkaldte translokutionaritets princip; at man først forstår det, når man hører sig selv sige det højt.

Protreptik er også en slags Jordemodermetode (maieutisk), som Sokrates også benyttede. Tanken er at hjælpe den anden med at “føde” de tanker vedkommende bærer på. Mennesket bærer sandheden i sig som det skal lære at kende, og det skal selv opdage den.

Den protreptiske samtale er for dig som gerne vil arbejde intenst med dig selv. Vi arbejder med dine grundværdier – de værdier du bevidst eller ubevidst lever dit liv efter. Den protreptiske samtale er også en begrebsafklaring hvor du bliver bevidst om betydningen af begreber og værdier som er vigtige for dig.

Du bliver kort sagt klogere på dig selv, dine og andres værdier, samt påbegynder en mere autentisk forståelse af dig selv og dine muligheder for udvikling.

Vi kan snakke om alt mellem himmel og jord. Det kan være konkrete problemstillinger som du tumler med og har brug for hjælp til at reflektere over: Hvordan får jeg en kæreste, skal jeg skilles? Arbejdsløshed, nyt job, rygestop, frygt for sygdom og virus osv.

Normalt kan have vores samtale hos mig i min praksis, men i disse Coronatider er det måske bedst at mødes og gå os en tur på behørig afstand af hinanden. – Der sker noget særlig på gåturen og det kan være med til at sætte tankerne i gang. Skal jeg rejse langt må du dække mine rejseomkostninger på rejsekortet – til København og Storkøbenhavn ca. 100 kr. – Et online møde via Skype eller andet medie er vel også en god ide når vi skal praktisere social afstand. 

Jørgen udtaler.Mange filosofiske samtaler med Kasper har givet mig en meget bedre indsigt i filosofiens verden. Med viden og engagement har jeg fået meget viden, – lige fra Platons hulelignelse til nutidens Søren Kierkegaard. Jeg giver min bedste anbefaling til Kasper.”

Læs artikel om mine filosofiske samtaler fra Lokalavisen Frederikssund den 1 november 2021

Normal pris for 1½ times samtale: 850kr. Klippekort til 5 gange: 3000kr. 

Book på mail: kasper@procesfilosofi.dk eller telefon: 40506337 CVR-nummer:38497723

Uddannet hos Ztrong hjemmeside her: Zrong.dk

Mere om Professor Ole Fogh Kirkeby her: Olefoghkirkeby.dk

Her er en lille video om den protreptiske samtale

Se mit protreptiske certifikat nedenfor her

IMG_0540(Edited)

2 thoughts on “Filosofiske og protreptiske samtaler/coaching

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s