5 filosofiske erklæringer

Jeg har studeret og læst filosofi i over 20 år og for nyligt er jeg kommet frem til nogle filosofiske erklæringer, en slags retningslinjer (Guidelines). Hvis man følger dem og hvis man evner at efterleve dem, så burde føre til hvad de gamle grækere kaldte Ataraxia og eudaimonia. Altså sindsro og lykke. De gamle græske filosoffer stræbte efter hvad vi også stræber efter den dag i dag. Nemlig “det gode liv”. Men her er de så; mine selverklæringer. Jeg håber man selv vil tænke over disse:

  1. Lær at acceptere at engang i mellem er der mere arbejde, forpligtelser og gøremål. – Også nå du er træt, stresset, trist og mest at alt har lyst til at være i fred. Andre mennesker har det på samme måde.
  2. Andre mennesker opfører sig oftest ikke som du håber. De gør oftest heller ikke som du forventer og det faktisk ok. Sådan har de det måske også med dig?
  3. Hvis verden (Din verden) skal være et bedre sted. Så start med ham/hende i spejlet. CHANGE HIS OR HERS WAYS. Sagt på en anden måde: Hvis synes det er en lorteverden, så lad vær med at være en lort selv.
  4. Den bedste VREDE er den som er meget forsinket.
  5. Lær at sige skidt pyt! Og faktisk være FUCKING LIGEGLAD. Ligeglade mennesker er ikke vrede, triste, bitter eller fyldt af bekymringer = De er egentlige ligeglad, men de glade.

Skulle du have lyst til at få en yderligere forklaring på det ovenstående. – Mere dybdegående hvorfor jeg finder dem så vigtige. Så se videoen nedenfor her.