Statens museum for kunst

Hvad har filosofi med kunst at gøre? Er der filosofisk virksomhed bag et kunstnerisk skaberværk som et maleri? Er det at skabe kunst en filosofisk beskæftigelse?

Fra Tour 2018 Statens kunstmuseum. Firmaet Ztrong på kunstudstilling.

Kom med på tour gennem Statens Kunstmuseum hvor vi forsøger at besvare disse spørgsmål. Vi ser eksempler på historiske kunstværker der har et klart filosofisk tankesæt bag sig og som er inspireret direkte af en filosofs berømte tanker. Vi ser på kunstværker der afbilleder filosoffer. Vi ser på kunstværker hvis skaber har været direkte inspireret berømte filosoffer. Undervejs fortæller jeg om de filosoffer der har været præget af de forskellige kunstnere, kunstneriske perioder og stilarter.

Kunst og filosofi går hånd i hånd. Et kunstværk er et udtryk for et ”billede af verden” og dette billede er en måde at se verden på. En livsanskuelse. En filosofi. Mange filosoffer har anset kunst som en ligeså vigtig kilde til forståelse af verden, som filosofi er og at de to faktisk taler sammen.

Touren varer ca. 1 time og 30 minutter.
Bestil via mail: kasper@procesfilosofi.dk eller på Telefon: 40506337

Pris: 250kr. pr. person. (Min. 10 personer ) Priser for virksomheder og skoler m.m. Henvendelse via mail: kasper@procesfilosofi.dk  eller på tlf: 40506337 

Fra Tour 2018 Statens kunstmuseum. Firmaet Ztrong på kunstudstilling.