Filosoffen Kasper Renee Johansen

IMG_0585(Edited)

Filosofi (Filos Sofia) betyder kærlighed til visdom. Viden og visdom er ikke det samme, forståelse og viden er heller ikke det samme. Jeg opdagede processuelt gennem min filosofiske rejse både i livets skole og på universitet, at filosofi kan appliceres praktisk og anvendes på alt i ens liv.

Jeg er dybt motiveret af den græske filosofs Epikurs sætning: “Den filosof der ikke bidrager til at lindre den menneskelige lidelse, han taler tom tale.” – Dette tager jeg på mig, at forsøge lindre hvor jeg kan.

Jeg er klassisk skolet i filosofi ved Københavns universitet. Deriblandt har jeg også haft kultur og historiske fag på universitetet. Generelt så har jeg gennem hele mit liv haft stor interesse for historie og kunst. Oldtidshistorie har jeg studeret autodidakt og jeg har besøgt Grækenland i mine studie og været i Rom adskillige gange.

Jeg har undervist i oldtidsfilosofi ved Folkeuniversitetet i København, samt aftenskoler. Desuden har jeg holdt foredrag om praktisk anvendt filosofi (Procesfilosofi = se de mange indlæg herom på siden).

Siden 2015 har jeg lavet byvandringer, guidet tours på forskellige museer. Mine tours er præget af en unik filosofisk vinkel blandet med det historiske. Vægten er lagt på det filosofihistoriske perspektiv. Jeg prøver at udfordre deltagerne på mine tours med filosofisk hjernegymnastik. Da filosofi i sig selv lægger op til en aktiv deltagelse.

Udover mine tours, så tilbyder jeg filosofiske samtaler. Her bruger jeg ældgamle græske samtalemetoder, i en sokratisk dialog (Protreptik), der belyser fokuspersonens egne værdier og styrker. I filosofiske samtaler vækkes selverkendelsen til live og filosofien bruges aktivt.

Jeg har skrevet mit speciale i den moderne procesfilosofi ved Københavns universitet. Jeg har holdt foredrag og forelæsninger forskellige steder i landet. Procesfilosofiens “briller” eller livssyn var en øjenåbner for mig. Jeg opdagede processuelt, at denne filosofi kan appliceres og anvendes på alt i ens liv. Det drejer sig om at være åben og det er nøglen til alt.

Jeg er også uddannet protreptiker (Filosofisk coach) og tilbyder min service som filosofisk samtalepartner og sparringspartner. Book mig til en filosofisk samtale.

Kontakt mig på kasper@procesfilosofi.dk eller Tlf: 40506337

Jeg kan bookes som foredragsholder og filosofisk samtalepartner, samt som filosofisk guide på filosofiske walking tours. Se video her om min filosofiske samtaler.

7 thoughts on “Filosoffen Kasper Renee Johansen

  1. Kære filosof
    Jeg er i Athen for at skrive en bog om Epikur og også helst finde nogle fysiske rester af hans have, nogle buster osv., men indtil nu er det ikke lykkedes mig. Mon du har nogle informationer om ham i relation til nogle steder i Athen?
    Bedste hilsener
    fra Lise Søelund, idehistoriker og forfatter

    1. Hej Lise. Jeg tror faktisk at han anlagde “Haven” langt udenfor Athen. Da han foragtede alt det som skete i byen og den korrumpering der sker af mennesket der. Men jeg ved ikke hvor den lå desværre. Jeg kigger lige videre i bøgerne og vender tilbage hvis jeg finder noget. Hilsen Kasper

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s