Danske filosoffer i København (Byvandring)

Ørstedsbrødrene Hans Christian og Anders Sandøe. Tycho Brahe og Johan Ludvig Heiberg. Alle berømte danskere og mest kendt for andre bedrifter end på deres filosofiske virke. Men de havde allesammen mange forskellige hatte på og har bidraget til den danske åndsvirksomhed og til den danske filosofihistorie. – På denne byvandring møder vi den filosofiske side af de 4 herrer. Samt hører spændende anekdoter fra deres liv. Filosofi betyder kærlighed til visdom og alle herrer bidrog med deres visdom og verdenssyn til den danske filosofihistorie. Vi skal høre om den filosofiske strid mellem den berømte Grundtvig og H.C. Ørsted. Om H.C. Ørsteds filosofisk fundament som han brugte som videnskabsmand.

Vi skal høre om hans bror A.S. Ørsteds vilde etiske diskussioner og hans tid som landets leder. Landets eneste filosofiske statsminister. Vi skal stifte bekendtskab med Tycho Brahes kosmologiske verdensbillede. Til sidst skal vi høre om filosofiens betydning for Johan Ludvig Heiberg og hans frue. Dette power-par satte dagsorden i Københavns jetset på deres tid og var en dominerende faktor i borgerskabets kultur og åndsliv.

Vi starter byvandringen på Nørreport station foran den store kiosk. Vi går dernæst til Ørstedsparken hvor spadsere rundt og ser på adskillige statuer. Dernæst går vi over i botanisk have og stifter bl.a. bekendtskab med Tycho Brahes statue. Vi går bagefter gennem østre anlæg og ender på Holmens Kirkegård hvor vi skal se på gravpladsen for J. Heiberg og hustru, samt en overraskelse. Byvandringen ender så på Øster Farimagsgade foran indgangen på Holmens Kirkegård. Vi håber på godt vejr. 

Touren vare ca. 1 time og 30 minutter.

Bookes via mail eller telefon: kasper@procesfilosofi.dk og Tlf: 405506337

Pris: 250kr. pr. person. (Min. 10 personer ) Priser for virksomheder og skoler m.m. Henvendelse via mail: kasper@procesfilosofi.dk  eller på tlf: 40506337